Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Vaccineren blijft “vollen bak” vorderen: bijna één Gentenaar op drie kreeg al minstens een prik:

“’t Zal vollen bak zijn”, voorspelde burgemeester Mathias De Clercq, en hij kreeg gelijk. Deze week werden er in Flanders Expo 18.860 vaccins toegediend, en ook de komende twee weken zijn er bijna 33.000 spuitjes beschikbaar. De 65-plussers lieten zich alvast massaal vaccineren.

» Dylan Groenewegen na comeback in de Giro: “Niet leuk om dag voordien zo’n reactie van Fabio Jakobsen te krijgen”:

Dylan Groenewegen is opnieuw wielrenner na de negen maanden schorsing die hij kreeg voor de manier waarop hij collega-renner Fabio Jakobsen ten val bracht in de Ronde van Polen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma kreeg een dag voor zijn comeback wel nog kritiek van Jakobsen. “Dat was ook voor mij een verrassing”, zei hij in Italië.

» Cafébaas, auteursduo en muzikant winnen Heistse cultuurprijzen:

Met een ceremonie op YouTube maakte de cultuurraad vrijdag de winnaars van de Heistse cultuurprijzen bekend. Café- en boekenwinkelbaas Gert De Bie haalde de prijs Grote Verdienste binnen. Auteurs Eddy Ceulemans en Francis Ooms wonnen de Opmerkelijke Prestatie. De Coronaprijs ging naar muzikant Lieven Corneillie. De winnaars kregen een oorkonde en een trofee.

» Moet hij kiezen tussen zijn moeder of zijn partner? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies:

Zij ervaart zijn moeder als een te duchten concurrente. En heeft er een hekel aan dat hij haar bemoeienissen accepteert. Hij ziet het probleem niet, en vraagt zich af of hij de relatie moet beëindigen. Of valt er een evenwicht te vinden? Relatie-experte Rika Ponnet deelt antwoorden uit haar praktijk.

» Comfortfood van As cooked by Ginger: lekker, maar wij bleven een beetje op onze honger zitten:

Instant honger krijgen als je een kookboek doorbladert, dat is altijd een goed teken. De foto’s in dit boek van foodblogster Laurence Bemelmans – ook wel bekend als As cooked by Ginger – zien er heerlijk uit. Zeker de desserts kan ik niet bekijken zonder dat mijn gedachten afdwalen: ik wil dit zo snél mogelijk maken en eten. Maar voor ik in de chocolade, aardbeien of room duik, komt de kalkoen-krokant-burger op tafel.

» Door corona getroffen actrice Leah Thys is weer thuis uit het ziekenhuis:

Actrice Leah Thys heeft zaterdag het ziekenhuis mogen verlaten nadat ze er was opgenomen voor een coronabesmetting. Thys zal nu thuis verder herstellen, maar ondertussen moet er wel worden gesleuteld aan de scenario’s van Thuis waarin ze een belangrijke rol vertolkt.

» Uitslaande woningbrand aan Muide: veel rook, brandweer snel ter plaatse:

Zaterdagmiddag moest de brandweer ter plaatse komen aan de Sassekaai wegens een uitslaande woningbrand ter hoogte van huisnummer 39. Er vielen geen gewonden.

» Piek van besmettingen in Antwerpse zuidrand: “We zijn er nog niet”:

In de Antwerpse zuidrand zijn de burgemeesters bezorgd over het piekende aantal besmettingen in hun gemeenten. Ze roepen daarom expliciet op om nog voorzichtig te zijn. “We krijgen het gevoel dat we er al zijn, maar we zijn er nog niet”, klinkt het daar. In Boechout bijvoorbeeld zijn de coronacijfers op een week tijd verdubbeld.

» Bart (41) kan vandaag niet klagen, maar kijkt nog meer uit naar de zonnig aangekondigde zondag:

Niet enkel omdat op zaterdag rechtover zijn café Plaza aan het Dorpsplein markt wordt gehouden, had Bart Van Hecke drie helpers nodig om de klanten te bestellen. “Het is ook het hunkeren naar die eerste lekkere pint op een leuk terras en het sociaal contact dat veel mensen naar hier lokt”, zegt de sympathieke kroegbaas.

» Oud-strijders uit Berlaar ontvangen na 76 jaar hun medaille: “Lang op gewacht”:

Drie oud-strijders kregen zaterdag in Berlaar een medaille waarop ze al 76 jaar recht hadden. Waarom ze hun ereteken na het einde van de Tweede Wereldoorlog niet ontvingen, weten ze eigenlijk zelf niet.

» Van Dana International tot de monsters van Lordi op het podium: dit moet je weten over het Eurovisiesongfestival:

ABBA die de pannen van het dak zong, Dana Internationaal die een ode bracht aan het vrouwelijke in al haar facetten, een vrouw die een fraaie baard liet groeien en een bende monsters die jeugdige kijkers de stuipen op het lijf joeg. Het Eurovisiesongfestival kreeg sinds haar ontstaan in 1956 al heel wat kleurrijke figuren op het podium. Vanaf 18 mei tot en met de finale op zaterdag 22 mei kunnen (stiekeme) fans hun hartje ophalen mét de muziekwedstrijd van het jaar. Om je helemaal klaar te stomen voor enkel dagen zang en dans, zette Het Nieuwsblad enkele interessante weetjes op een rij.

» Terrassen brengen meteen meer beleving in de stad:

Klokslag 8 uur stonden de eerste terrasjesklanten zaterdagmorgen al klaar in Halle om zich na zeven maandan nog eens neer te vleien aan een tafeltje van hun favoriete horecazaak. Het weer zat niet echt mee maar de eerste klanten lieten de motregen duidelijk niet aan hun hart komen. Het leek alsof Halle opnieuw in een vertrouwde plooi viel: de stad heeft een van zijn belangrijkste belevingsfactoren terug.

» Geike Arnaert met korte rok en hoge laarzen op Songfestival:

Geike Arnaert (41), de zangeres van Hooverphonic, zal kortgerokt en met knielaarzen optreden op het Eurovisiesongfestival. Dat blijkt uit schetsen van haar outfit die zijn vrijgegeven bij het vertrek van de groep naar Rotterdam.

» Eindelijk kunnen we zitten, we passeerden hier elke week een leeg terras:

Zaterdagvoormiddag is marktdag in Ronse. Ook al regende het, hier waren de terrassen toch redelijk gevuld.

“We komen elke week naar de markt, en komen daardoor hier elke week voorbij. Eindelijk mogen we eens neerzitten, de trieste lege plek is terug tot leven gekomen” zeggen Isabella, Yvette Bart en Pierre op het terras van De Harmonie. “Het is fris, maar dat hebben we er voor over. Door de markt is er hier wel wat volk, en hangt er meer sfeer.” De andere terrassen op de Markt lokten ook bezoekers, net als andere zaken in het centrum van de stad. Buiten het centrum is het wachten op beter weer.

» Pechvogel van het weekend: café Zeezicht gaat meteen weer dicht:

Café Zeezicht op de Dageraadplaats in Antwerpen is al zeker de pechvogel van het weekend. Omdat de koeling van de tapinstallatie zaterdagochtend kapot bleek te zijn, kwam er alleen warm bier uit de tapkraan. En dus sloten de uitbaters toch maar de deuren.

» Dieven aan de haal met 150 jonge kerstbomen in Riemst :

Dieven hebben 150 jonge kerstbomen en meerdere laurier- en taxusstruiken gestolen op een afgelegen kweekveld van Erwin Grootaers en Carla Verbruggen in Riemst. De eigenaars hebben de diefstal via Facebook bekendgemaakt. Hun vorige aangifte van een betrapte dief werd door het Parket zonder gevolg geseponeerd.

» Een einde aan alle geruchten: Neymar verlengt zijn contract bij PSG tot 2025:

Uitgerekend enkele dagen nadat hij teleurstelde in de halve finales van de Champions League tegen Manchester City, heeft PSG bekendgemaakt dat het contract van Neymar verlengd is tot 2025. Zo komt een einde aan de hardnekkige geruchten dat de Braziliaan vroeg of laat zou terugkeren naar Barcelona.

» Samenkomst tegen fascisme aan Fort van Breendonk:

De jaarlijks door de PVDA georganiseerde samenkomst tegen fascisme aan het Fort van Breendonk in Willebroek, is door een 50-tal sympathisanten bijgewoond. Ook de politie was goed vertegenwoordigd. De bijeenkomst met zang, poëzie en getuigenissen verliep rustig.

» Herdenking van D-Day in Tongeren:

In Tongeren wordt D-day herdacht met een beperkte huldiging aan het Monument der Gesneuvelden.

» Zwaar ongeval in Kinrooi: één slachtoffer ter plaatse overleden:

Op het kruispunt van de Breeërsteenweg en de Keunenstraat in Kinrooi is zaterdagnamiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Twee auto’s botsten er. De brandweer heeft twee inzittenden bevrijd, één van de slachtoffers overleed ter plaatse. De gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht.

» Terrassen op Mechelse Grote Markt en Vismarkt trekken veel volk: “Nog niet zoals vroeger, maar toch een teken van hoop”:

Zelfs de malse regen was geen spelbreker bij de langverwachte heropening van de terrassen. Op de Vismarkt en de Grote Markt in Mechelen heerste zaterdag de sfeer van de grote dagen en het was duidelijk dat iedereen vol verlangen had uitgekeken naar deze dag.

» Mariabeeld in Mechelse Hanswijkbasiliek omgeven door bloementroon:

Meimaand Mariamaand en ondanks de beperkingen maakt de geloofsgemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk in Mechelen er het beste van. In de basiliek is het miraculeuze Mariabeeld omgeven door een bloementroon. Zondag kan je online ook een Mariaviering volgen.

» Barista Toon kan wegens regenweer slechts een van zijn drie terrassen benutten:

Uitbater Toon Vermeulen van de jonge horecazaak Troast, die gevestigd is in het hoveniershuis van het kasteeldomein van Wippelgem, beschikt over drie terrassen. Ze bieden coronaproof plek voor honderdveertig klanten. Wegens de regen kon hij echter slechts een terras gebruiken

» Zeer kalme ‘terrasjes-start’ in Oudenaarde:

Het was geen stormloop op de terrassen in Oudenaarde. Daar zat natuurlijk de regen en de koude voor tussen. 9°C is niet meteen het ideale terrasjesweer.

» Meer dan 160 gewonden bij rellen tussen Palestijnen en Israëlische agenten:

Bij rellen tussen Palestijnen en Israëlische politieagenten op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem zijn minstens 169 gewonden gevallen. Dat melden reddingswerkers en de lokale politie.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium