Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Podcast brengt vergeten auteur Jean-Marie Berckmans weer tot leven:

Cinema Rix en Antwerpen Boekenstad komen vanaf donderdag met een bijzondere reeks podcasts over de minstens even bijzondere Vlaamse schrijver Jean-Marie Henri Berckmans (1953-2008). “Hij schreef geen zinnen, hij componeerde ze”, zegt Geert Breës, een goede vriend van de schrijver, die meewerkte aan de podcast.

» Na de Madelon mag ook het normale leven terugkeren naar het Zegeplein:

De Madelon is terug. Nu is het alleen nog wachten op versoepelingen. Die zijn noodzakelijk om van het plein weer een bruisende ontmoetingsplek te maken. “Dat verdient het Zegeplein”, zegt Farid Elhamchaoui, die zich er al bijna veertien jaar thuis voelt.

» Opluchting over start werken Weynesbaan, maar toch nog vraagtekens:

Vanaf maandagochtend is de Weynesbaan in Rijmenam voor 2,5 jaar onbevoegd terrein voor doorgaand verkeer, behalve voor fietsers. Deze belangrijke verkeersas tussen de Rijmenamseweg en de Tinstraat in Putte krijgt riolering en er komt een breed en van de rijbaan gescheiden fietspad. Ook al zijn de buurtbewoners opgelucht, her en der zijn er nog vraagtekens.

» Gluren bij BV’s: Zoek de verschillen tussen Julie Vermeire en haar lief, James Cooke is verliefd :

Met volle teugen genieten van de eerste lentedagen, snoezige beestjes kijken en een religieus personage dat plots verschijnt: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.

» N-VA wil geld van NMBS-parkings gebruiken voor beveiligde fietsstallingen: “Meer dan 460 onbewaakte stations, dat is gewoon te veel”:

Maar 37 van de 550 treinstations hebben een afgesloten en dus goed beveiligde fietsenstalling, blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). En dat terwijl de fietsdiefstallen pieken. N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman wil daarom dat de NMBS meer investeert in de beveiliging van fietsen. “Dat is nu gewoon geen prioriteit”, stelt hij. Gilkinet ontkent. Hij wil tegen 2023 zo goed als alle grote stations uitrusten met bewaakte stallingen.

» Coronacijfers gaan opnieuw verkeerde kant uit: “De stijgende trend moet dringend stabiliseren of keren” :

De coronacijfers blijven de verkeerde richting uitgaan. Er waren zaterdag 152 nieuwe ziekenhuisopnames. “Verleden zaterdag was dat cijfer met 111 nieuwe opnames nog veel lager”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De stijgende trend zet zich dus jammer genoeg door.”

» Privétuin van koning openen voor publiek? Daar kunnen reigers en padden nog stokje voor steken:

Het draagvlak groeit voor het openstellen van het Park van Laken, vandaag de privétuin van de koninklijke familie. Maar een kolonie reigers en zeldzame padden zouden weleens voor een extra obstakel kunnen zorgen.

» Waarom ook Proximus hoopt dat we snel weer verre reizen kunnen maken :

Een citytrip naar New York zit er al eventjes niet meer in. Een zakenreis naar Tokio al evenmin. Allemaal de schuld van corona. En dat hakt er ook stevig in bij de telecom­operatoren. Die lopen een kostbare bron van inkomsten mis, nu u in het verre buitenland geen peperdure telefoontjes meer pleegt.

» Hanengevecht loopt uit de hand: eigenaar gedood:

Een haan die in India ingezet wordt voor hanengevechten, heeft zijn eigenaar bij zo’n gevecht dodelijk verwond. Aan de poot van het dier was een mes van ongeveer zeven centimeter lang bevestigd, en het verwondde de man aan zijn kruis toen die probeerde te voorkomen dat de haan ontsnapte. Het dier wilde er pal voor het gevecht vandoor gaan.

» Kate Winslet ging tot het uiterste tijdens opnames ‘Avatar 2’: “Ik dacht dat ik dood was” :

Zeven minuten heeft Kate Winslet haar adem ingehouden tijdens de opnames van Avatar 2. Een fantastische ervaring vond de actrice dat, maar ze geeft nu toe dat ze dacht dat ze dood was toen ze weer boven water kwam.

» Tourist LeMC duikt met oude platen weer op in Ultratop:

Fans kijken duidelijk uit naar nieuw werk van Tourist LeMC (37). Twee weken nadat Johannes Faes zijn vierde plaat Niemandsland aankondigde, duiken zijn laatste albums weer op in de top tien met de bestverkochte albums in Vlaanderen. We begrijpen mekaar uit 2018 staat op een achtste plaats, het zes jaar oude En route pronkt op plek tien.

» Zanger Jaap Reesema (36) verwelkomt “wonderkindje”:

Kom wat dichterbij-zanger Jaap Reesema (36), die momenteel naast Pommelien Thijs een grote Ultratop-hit scoort met Nu wij niet meer praten, is voor de derde keer papa geworden. Samen met zijn echtgenote Kim Kötter (38) kreeg hij een derde zoon.

» Hakim Chatar en Jolien Roets, dj-koppel in blijde verwachting: “We zijn elkaars grootste fan, maar zijn tegelijk streng voor elkaar”:

Zij is dj op Qmusic, hij creatieve duizendpoot bij de VRT. Nog belangrijker: ze verwachten samen een zoon. Al vat dat lang niet samen wie Jolien Roets (35) en Hakim Chatar (31) zijn of wat ze doen. “Ik besefte pas dat het niet voor iedereen evident is toen anderen er iets over zeiden, dat ik verliefd was geworden op iemand met Marokkaanse roots. Maar mij gaat het om de mens. Als dankzij ons een ander gemengd koppel zich aanvaard voelt, is dat fijn.”

» Geruchtenmolen draait op volle toeren: na smartphones binnenkort ook elektrische auto’s van Huawei? :

Zien we binnenkort elektrische auto’s met het Huawei-logo erop? De geruchtenmolen draait op volle toeren. Volgens het persagentschap Reuters plant het Chinese bedrijf dit jaar nog “een aantal modellen” te lanceren. Het baseert zich daarvoor op vier bronnen, weliswaar anoniem.

» De clasico is nu een clasicootje: Standard-Anderlecht is nu duel tussen twee ploegen in moeilijkheden:

Standard-Anderlecht is normaal een hoogmis in het Belgisch voetbal. Dé clash, dé topper, dé clasico. Helaas, op dit moment is het de nummer 10 tegen de nummer 5. Een duel tussen twee clubs die het sportief en financieel moeilijk hebben. De clasico is een clasicootje geworden.

» ONZE STERREN. Wie houdt Mathieu van der Poel van een eerste zege in Kuurne-Brussel-Kuurne?:

Zondag zoeken we in Kuurne op de Brugsesteenweg een opvolger voor Kasper Asgreen. De Deense hardrijder van Deceuninck – Quick-Step demonstreerde twaalf maanden geleden dat je in de vernieuwde finale langs Moen, Sint-Denijs en Bellegem stand kunt houden tegen een aanstormende kopgroep. Onze sterren voor Kuurne-Brussel-Kuurne, met een Nederlander helemaal bovenaan.

» Hond zit vast in beek, maar groep mannen brengt redding dankzij creatief plan:

Een hond redden die vastzit in een beek? Dat blijkt geen probleem voor Murat Tokmak en zijn vrienden. Toen de mannen in de Turkse stad Antalya de viervoeter opmerkten, aarzelden ze niet om het dier in veiligheid te brengen. Ze hadden een creatief plan in gedachten: met een menselijke ketting liet de groep zich naar beneden zakken om de hond te pakken te krijgen.

» Vrijwilligers Scherpenheuvel-Zichem welkom voor vaccinatiecentrum:

Wil je graag een handje toesteken in de strijd tegen corona? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de vaccinatiecampagne.

» Bibliotheek Bekkevoort nodigt uit voor jeugdboekenwandeling:

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek nodigt de bib van Bekkevoort de jongelui uit voor de jeugdboekenwandeling.

» Vrijwilligers Bekkevoort welkom voor vaccinatiecentrum:

Wil je graag een handje toesteken in de strijd tegen corona? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de vaccinatiecampagne.

» Lancering callcenter voor vragen inwoners Bekkevoort over vaccinatiecentrum:

De gemeente Bekkevoort opent maandag 1 maart samen met steden Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Halen in Limburg een callcenter voor iedereen met vragen over het vaccinatiecentrum in Den Amer in Diest.

» Leider Union wint dankzij laat doelpunt van Lommel:

Op de 22e speeldag in 1B heeft leider Union zaterdagavond met 3-2 gewonnen van Lommel, de derde in de stand. Deniz Undav scoorde de winning goal pas in de derde minuut van de blessuretijd. Eerder had de Duitse spits ook al de 1-1 (59e) en de 2-2 (69e) voor zijn rekening genomen. Lommel kwam twee keer op voorsprong, via Arno Verschueren (1e) en Marlos Moreno (65e).

» Botsing op kruispunt, bestuurster lichtgewond:

Op het kruispunt van de Rijksweg met de Rozebeeksestraat kwam het zaterdagavond tot een zware botsing tussen een bestelwagen en een personenwagen.

» Zulte Waregem eindigt derbydroogte tegen KV Kortrijk na nieuwe remonte en nadert tot op drie punten van Play-off 1:

Zulte Waregem heeft een einde gemaakt aan een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning tegen de rivaal uit Kortrijk. Op bezoek in het Guldensporenstadion wonnen De Boeren met 1-2 van De Kerels. Bruno en Chory wisten de openingstreffer van Palaversa uit. Dankzij de zege klimt Essevee de top 5 binnen.

» Marc Van Ranst deelt brief waarmee Jeff Hoeyberghs hem wilde laten schorsen: “Corrupte artsen werken mee aan staatsgreep”:

Marc Van Ranst heeft op Twitter de brief gedeeld die Jeff Hoeyberghs en Michael Verstraeten, de advocaat van Viruswaanzin, vorig jaar opgesteld hebben omhem en toenmalig minister Maggie De Block te laten schorsen bij de Orde van Artsen. Als reden daarvoor halen zij onder meer aan dat “zij meewerken aan een staatsgreep”. “Bespottelijk”, noemt de viroloog het.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium