Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Drie weken geleden was België ‘koploper’ in Europa, hoe doen we het nu?:

Begin november was ons land nog de coronakoploper in Europa. Sindsdien zijn de cijfers in ons land al flink gezakt. Hoe staan we er intussen voor in vergelijking met onze buren?

» ‘Mini’ lichtfestival gaat van start:

Vrijdagavond is het mini-lichtfestival begonnen in Wetteren. Het is een initiatief van de handelaars en het gemeentebestuur. Zij willen de focus leggen op sfeer, warmte en hoop.

» Advocaat krijgt poederbrief in de bus, politie zet straat af:

De brandweer moest vrijdagavond uitrukken voor een poederbrief in de Korenbloemstraat. Die kwam aan bij de privéwoning van een advocaat.

» Burgemeester Vandeput: "Als iedereen zijn verstand gebruikt, kan winkelen in Hasselt veilig":

Vanaf volgende week dinsdag mogen de winkels weer open, maar dat onder strikte voorwaarden. Dat heeft het Overlegcomité zopas beslist. Het winkelen zal wel alleen moeten gebeuren, en de winkeltijd wordt beperkt tot maximaal 30 minuten. Burgemeester van Hasselt Steven Vandeput is tevreden met deze beslissing. Volgens hem kan er vanaf 1 december opnieuw veilig gewinkeld worden in zijn stad.

» Hoe Netflix-reeks ‘The crown’ plots “een groot gevaar” voor de Britse monarchie is: vierde seizoen spant echt de kroon:

Nooit hebben de makers van ‘The crown’, de immens populaire serie over het leven van The Queen, beweerd dat de reeks zuivere non-fictie is. Toch wordt ze zo ervaren door de kijkers. En dat leidt tot veel ongenoegen, nu het vierde seizoen inzoomt op de Diana-periode. Vooral de manier waarop Charles, Camilla en Margaret Thatcher worden “afgemaakt”, lokt verontwaardiging uit. Meerdere opiniemakers noemen de reeks zelfs een groot gevaar voor de monarchie.

» Dit weten we al: winkels weer open, extra contact voor alleenstaanden op Kerstmis :

We kunnen dan toch nog kerstcadeau’s kopen. De niet-essentiële winkels mogen vanaf 1 december weer open, zo heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Naar de kapper gaan tegen de eindejaarsfeesten zit er niet in. De avondklok blijft wel van kracht. Na middernacht mag dus niemand nog buiten in Vlaanderen. Ook niet op oudejaarsavond.

» Leerlingen brengen licht en warmte in Moervaartheem:

De leerlingen van 2 STEM van Sint-Laurens uit Wachtebeke brachten een beetje licht en warmte in het zwaar getroffen woon-zorgcentrum Moervaartheem.

» Deinzenaren krijgen wenskaartje in brievenbus:

In de loop van volgende week valt in alle Deinse postbussen een wens- of postkaartje in de bus. Iedereen kan de kleurrijke kaart versturen naar familie, vrienden of kennissen. “Het kaartje is bedoeld om even een glimlach op iemands gezicht te toveren of om iemand een hart onder de riem te steken. Op de achterkant van de kaart staan een aantal wensen voor 2021 vermeld en die kan je aanstippen. De actie kadert in het groter geheel van de Warmste Week waaraan Deinze samen met Studio Donza op Radio Tequila meewerkt. Een wens kan ook gestuurd worden via mail naar studiodonza@deinze.be. Die wensen komen dan op 20 december aan bod tijdens de live-uitzending van Radio Tequila.

» “Word rundvleestariër”: EU-campagne doet wenkbrauwen fronsen:

De Europese Unie heeft de eerste vijf maanden van 2020 2,7 miljoen ton rundvlees geproduceerd en lanceerde eind oktober een campagne om dat vlees te promoten. “Word rundvleestariër”, klinkt het in de video van de campagne die met Europees geld - zo’n 3,6 miljoen euro - werd gemaakt. Maar de campagne kan op heel wat kritiek rekenen, omdat veel experts aanraden om de consumptie van vlees te verminderen om onze ecologische voetafdruk te verminderen. “Dit gaat in tegen de doelstellingen van de EU”, klinkt het.

» Brandweer rukt uit voor voetzoekers in stationstunnel:

Enkele jongeren deden vrijdagnamiddag met een kwajongensstreek de brandweer en de politie uitrukken naar het station van Kortrijk. Ze gooiden bommetjes in de voetgangerstunnel waarna passanten de hulpdiensten belden.

» Noëlla is 105 en woont alleen: “Ze eet biologisch en neemt geen enkele pil”:

Noëlla Kesteloot is een fenomeen. Op vrijdag 27 november vierde ze haar 105de verjaardag. Niet in een of ander woon-zorgcentrum, maar gewoon thuis. “Ik heb ooit eens in het rusthuis verbleven. Heel kort, want ik heb gevochten om er weg te geraken”, zegt de nog erg pientere Noëlla.

» Erg zware crash van teamgenoot Max Verstappen tijdens oefensessie, Lewis Hamilton blijft de snelste in Bahrein:

De tweede oefensessie voor de GP van Bahrein stond in het teken van een erg zware crash van Red Bull F1-piloot Alex Albon. De teamgenoot van Max Verstappen kon zonder zware verwondingen uit zijn F1-bolide stappen.

» LIVE Coronavirus. Volg hier alles over het coronavirus in België en de rest van de wereld:

Volg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland in onze liveblog.

» Wijk Marollen krijgt nieuwe muurschildering:

Brussel is een muurschildering rijker. In de Krakereelstraat in het hart van de Marollen is vrijdag de muurschildering van de Servische street-art kunstenares Jana Danilovic onthuld in het kader van het Parcours Street Art. Danilovic is een in Belgrado gevestigde street artist en muurschilder, en haar werk is te zien in de straten van onder andere Servië, Kroatië, Frankrijk en Duitsland. Haar werk onderzoekt de rol van een individu in verschillende contexten, waarbij ze metaforen gebruikt om ideeën over vrijheid, solidariteit en emancipatie te illustreren.

» Antraxalarm afgekondigd nadat man poederbrief heeft binnengebracht in politiecommissariaat:

In Grimbergen is vrijdagmiddag het zogenaamde Antrax alarm afgekondigd in het politiecommissariaat op de Vilvoordsesteenweg. Een man had er een brief binnengebracht waarin een verdacht wit poeder zat.

» Besmettingen in woon-zorgcentrum lopen verder op, bewoners en personeel getroffen:

In het Ruddervoordse woon-zorgcentrum Ter Luchte blijven de besmettingen met het coronavirus toenemen.

» President Trump wil Biden pas sleutels van Witte Huis geven als die kan bewijzen dat er geen fraude werd gepleegd:

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat aanstaand president Joe Biden het Witte Huis alleen kan betreden als hij kan bewijzen dat zijn “belachelijke” 80 miljoen stemmen niet door fraude of op illegale wijze zijn verkregen.

» Oud-vredegerecht krijgt sociale bestemming met voedselbedeling: “In één week tijd kwamen zes nieuwe gezinnen met honger aankloppen”:

Corona is lelijk en meedogenloos. Gelukkig zijn er mooie organisaties als Welzijnsschakels die gezinnen in nood ondersteunen. In de dekenij van Zomergem konden ouders in armoede vrijdag sintcadeautjes afhalen voor hun kinderen en In het oud-vredegerecht vindt voortaan om de twee weken een voedselbedeling plaats. Daarmee krijgt het gebouw nu al de sociale rol die het straks nog meer zal opnemen.

» Waarschoot krijgt sociale kruidenier:

Waarschoot krijgt wellicht in 2022 een sociale kruidenier.

» Academie Haspengouw houdt online sessies voor podiumbeesten:

Samen musiceren staat nu even on-hold. Maar Academie Haspengouw, afdeling Podium, wil de muziektalenten blijven voeden met enkele boeiende online lessen.

» Gratis parkeren en winkelbons moeten lokale handel ondersteunen :

In Tienen kan je tijdens de laatste drie weekends van december op vrijdag en zaterdag twee uur gratis parkeren. Dit moet de lokale handel weer een boost geven.

» De lichtgevende draakjes zijn aangestoken in Gent:

Vrijdagavond om 18 uur zijn de kerstlichtjes in Gent aangestoken. Over de hele stad is voor 300.000 euro aan eindejaarsverlichting gehangen. Vooral op de Gras- en Korenlei is daar moeilijk naast te kijken.

» De politie die met slijpschijven binnenvalt in feestzaal: mag dat zomaar? En mag ze dat ook bij mij thuis?:

De Antwerpse politie haalde er donderdag zelfs slijpschijven bij om de deuren open te krijgen. Om binnenin dan een intussen verlaten feestzaal aan te treffen, en van de naar schatting 120 gasten nog 33 mensen terug te vinden die zich in de buurt verstopten. Al die moeite om een feest stil te leggen: mag dat zomaar? En kan de politie met Kerstmis op die manier ook bij ons thuis binnen raken?

» De komende dagen kans op geluidshinder bij ArcelorMittal: dit is de reden :

Tussen 30 november en 3 december zullen omwonenden rond het domein van ArcelorMittal ’s nachts luide sirenes horen. Dit door onderhoudswerken aan hoogoven A.

» Radiopresentatrice Michèle Cuvelier leest voor aan tweede leerjaar:

De leerlingen van basisschool De Ham in Mechelen kregen vrijdag een verhaaltje voorgelezen door niemand minder dan Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier. Omdat de radiostem door de coronamaatregelen niet naar de klas kon komen, werd het verhaal over een missverkiezing voor kerstbomen via een videoverbinding voorgelezen.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium