Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Dankbare duivel-doet-al Werner Coupé neemt na meer dan 30 jaar (gedeeltelijk) afscheid van SK Westrozebeke: “Na de dood van mijn vrouw hielp het voetbal mij er weer bovenop”:

Het is alsof iemand besluit dat het welletjes is geweest, voor euthanasie kiest en finaal met de glimlach op het gezicht de laatste adem uitblaast. Dat gevoel zal er zondagavond na het slotduel ook zijn bij SK Westrozebeke, dat vorig weekend nog de derby op SK Oostnieuwkerke met 1-2 won, voorlopig het laatste hoogtepunt uit een mooie geschiedenis. “De hele week was het genieten”, glundert Werner Coupé, al sinds de oprichting duivel-doet-al in de club. “We zijn de ploeg van ’t stad, een mooier afscheid kan niet.”

» In derby op De Panne valt opnieuw het doek voor eerste ploeg van WS Adinkerke, die Birgen Baes ooit naar vierde klasse loodste: “Het geld moest van Thailand komen”:

Uitgerekend op het veld van de buren van RC De Panne valt zondagnamiddag het doek voor de eerste ploeg van WS Adinkerke. Voor de tweede keer in relatief korte tijd trekt men de stekker uit de eerste ploeg. En zeggen dat de club niet eens zo lang geleden nog in de toenmalige vierde klasse speelde. Een onbekende geldschieter zorgde voor de opmars maar ook voor het verval van een speciale grensploeg.

» “N-VA zit in de tang. De regering kan troeven op tafel leggen over migratie. En opbieden tegen Vlaams Belang kan niet” :

De regering zet alle zeilen bij om de migratieproblematiek te ontmijnen. Dat lukt. Toch wat perceptie betreft.

» Toverzalf voor kinderen nu ook populair als middel tegen vroegtijdige ejaculatie: “Maar het moet een last resort zijn”:

Een toverzalf die vooral gebruikt wordt als pijnbestrijding bij kinderen is een steeds populair wordend middel voor wie het liefdesspel wil verlengen in tijd. Seksuologen zijn echter tegen het product. “Oefening baart uiteindelijk kunst, dat doet die zalf helemaal niet.”

» Student Alex verdiende in één jaar 65.000 euro door te reserveren in restaurants maar er nooit te gaan eten:

Tafels reserveren in restaurants, maar er nooit zelf gaan eten. Zo verdiende student Alex Eisler vorig jaar maar liefst 65.000 euro.

» Hotels geboekt, zinloze speeches en voorlezen uit boeken: N-VA en Vlaams Belang stellen alles in het werk om de terugkeerwet te vertragen:

Vlaams Belang en N-VA hebben de show gestolen in het parlement. Door urenlang op het spreekgestoelte te kamperen wilden ze de terugkeerwet van Nicole de Moor (CD&V) vertragen.

» HET PUNT VAN VAN IMPE. “Onze prognose voor na 9 juni? Het zal van beide horrorlijstjes wel wat moeten zijn”:

Als Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) samenzitten, dan zorgen ze dat er zeer zichtbaar een kloof tussen hen gaapt. Alsof het een geruststellende gedachte zou zijn dat de politieke zwaargewichten van dit land niet met elkaar praten.

» Recordjaar voor gevaarlijke ziekten in Vlaanderen: “We waren vergeten hoe ernstig dat kan zijn”:

Baby’s met kinkhoest, mazelen in het rioolwater, schurft op school? Ja, dit is de 21ste eeuw. En het zijn lang niet de enige infectieziekten in opmars. 2023 was een recordjaar qua meldingen van gevaarlijke en besmettelijke ziekten, 2024 start nog sneller.

» Muco-patiënt Nico organiseert fietstocht na geslaagde longtransplantatie: “Ik moet iets terugdoen voor de prachtige longen die ik kreeg”:

“Ik heb prachtige longen gekregen van een donor die ik niet ken. Dus behalve er dankbaar voor zijn en er goed voor zorgen kan ik niet veel doen.” Of toch: volgende maand organiseert Nico een fiets- en wandeltocht. Om geld op te halen voor lotgenoten. “Omdat we aan de alarmbel moeten blijven trekken.”

» Bijna elke partij wil meer geld voor defensie, maar niemand weet echt waar het te halen:

Fors meer geld voor het bijna kapotbespaarde Belgische leger? Nu Rusland aan de Europese grenzen dreigt vinden veel politieke partijen van wel, al trekt de ene de portemonnee veel wijder én sneller open dan de andere. En zijn de meningen verdeeld over waar die enorme berg geld vandaan moet komen.

» Bea en Jean-Marie wonen in het enige appartementsgebouw van deze gemeente: “Het is een half huis met een grote tuin, dat vind je nergens anders”:

Volgens gegevens van Statbel heeft Horebeke het kleinste aantal appartementen in ons land. Dat kan kloppen, want de landelijke gemeente telt slechts een adres waar appartementen staan. Een van de flats in het gebouw wordt zelfs nog gebruikt als modelappartement. Onze reporter sprak met de bewoners van een van de twee Horebeekse appartementen.

» Is de vete tussen twee rijkste Franse families beslecht? Luxeconcern achter Gucci krijgt klappen op beurs:

In de eeuwige strijd tussen twee schatrijke Franse families lijkt Bernard Arnault (76) zijn rivaal François Pinault (87) definitief gelost te hebben. Luxegroep Kering van Pinault, met onder meer Gucci in de portefeuille, kreeg een mokerslag op de beurs.

» Beelden tonen hoe leven van vrouwen in Iran veel harder werd na aanval op Israël: “Ze schopten waar ze konden”:

Sinds Iran droneaanvallen heeft uitgevoerd tegen Israël, staan de rechten van vrouwen er nog meer onder druk dan voorheen. Dat zeggen mensenrechtenorganisaties, die beelden verspreiden waarin te zien is hoe hardhandig vrouwen er aangepakt worden door de ordediensten.

» De ‘Meta-morfose’ van Mark Zuckerberg: hoe de ‘menselijke robot’ zich doelbewust een nieuw imago probeert aan te meten:

Jarenlang werd Facebook-oprichter Mark Zuckerberg haast aanzien als een menselijke robot: ietwat stijf, sociaal niet geweldig goed onderlegd, en telkens met hetzelfde grijze voorkomen. Een nieuwe garderobe moet zijn imago nu helpen oppoetsen.

» Ingeborg over ‘Het perfecte plaatje’: “Mijn man zei dat hij blij zou zijn mocht ik uit het programma liggen”:

Ingeborg Sergeant (57) doet mee aan het Play4-programma ‘Het perfecte plaatje’. Of zo’n perfect plaatje bestaat voor iemand als Ingeborg is nog maar de vraag, wel is zeker dat ze heel wat lef en eigenheid in het programma toont. “Volgens Barbara Sarafian was ik de punker van het programma.”

» Christophe Deborsu schrijft de eerste échte Belgische roman (met een rol voor Bart De Wever): “Met die ene Vlaams Belanger was ik het over alles oneens, maar als persoon was ze sympathiek”:

In ‘Bente en Boudewijn’, de eerste roman van Christophe Deborsu (59), worden een Waalse jongen en een Vlaams meisje verliefd. Maar dit boek gaat vooral over het complexe land dat België is. Ook Bart De Wever speelt mee. De lezer kiest zelf of hij de Nederlandse of Franse versie leest.

» Nog vier heren zijn in de running, maar wie van hen wint straks ‘The voice van Vlaanderen’?:

Een single mogen opnemen én 25.000 euro op de bankrekening? De inzet in de finale van The voice van Vlaanderen is vanavond hoog. Vlak voor de liveshow stellen we de vier kanshebbers aan je voor. “Ik wou niet vastroesten en wil voluit voor de muziek gaan. Nu is het moment daar.”

» Tim Merlier met vriendin Cameron en zoontje Jules op de Teide: “Het gelukshormoon is net zo belangrijk als goede benen voor de Giro”:

Tim Merlier (31) is vanaf volgende week in de Giro (start 4 mei) de grootste kans op Belgische ritwinst. Om dat succes te vergroten zit hij met zijn gezinnetje op de Teide. “Het is super leuk dat ze erbij zijn, ik ben nu eenmaal iemand die soms last heeft van heimwee naar huis. Straks ben ik weer drie weken weg.”

» Van een ‘varende vuurtoren’ en een mijnenveger tot een IJslander: maritiem erfgoed wacht op publiek in Dok 9 :

Dok 9 mag zich sinds 5 april de vaste ligplaats noemen van het lichtschip West-Hinder III. Het is de zoveelste maritieme erfgoedparel die de afgelopen jaren werd ondergebracht op en rond dat dok op de Antwerpse Droogdokkensite. De historische schepen worden nu maandelijks opengesteld voor het publiek.

» ALLEMAAL ANTWERPEN. “Iedereen moet doen waar hij zin in heeft”:

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Aidan Dumont (20).

» Trek stopt eind 2024 als naamsponsor team Sven Nys: “Als wij niemand vinden, dan heeft de cross een probleem”:

Na vier jaar stopt de Amerikaanse fietsenproducent Trek als naamsponsor van het CX-team van Sven Nys. De Baloise Trek Lions moeten bijgevolg op zoek naar bijkomende financiële middelen. Trek krijgt wel een meer bescheiden plaats op de trui en levert ook de komende jaren het materiaal voor de Lions.

» Dé match van het jaar? Katelijne en Kalfort strijden onderling voor laatste eindrondeticket in derde provinciale:

Even uitbollen op de laatste match van het reguliere seizoen? Het zit er niet in voor KFC Katelijne (51 punten) en Kalfort Puursica (48) in derde provinciale A. Beide ploegen strijden nog voor het laatste eindrondeticket, al hadden ze dat zelf niet helemaal verwacht. “Aan het begin van het seizoen hoorde ik iemand roepen: ‘Katelijne? Met wat geluk blijven die erin’. Maar wie lacht er nu?”

» Openbare verlichting langs fietspad tussen Sint-Amands en Puurs:

Het fietspad tussen Puurs en Sint-Amands langs de spoorlijn van weleer krijgt binnenkort openbare verlichting. Afgelopen week werd het eerst stuk voorzien van bekabeling, tussen GC de Nestel en Wilgenweg. De komende dagen werkt men verder aan het fietspad tot Oppuurs.

» Droom jij ervan om te wonen of te werken in een kloostergebouw? Dan is dit misschien wel the place to be:

De deuren van Mariadal in Hoegaarden gaan op 11 en 12 mei open voor bezoekers. Het is meteen de laatste kans om het klooster te ontdekken in zijn huidige vorm, want de Zusters van de Vereniging met het Heilig Hart zoeken naar mensen die in de toekomst in het klooster willen wonen, werken of er een cultureel evenement in willen organiseren. Ze zijn immers nog maar met vijf.

» Heksenjacht op verenigingen die inbreuken maken tegen auteursrecht:

“Verenigingen worden steeds vaker benaderd door privébedrijven die zoeken naar inbreuken tegen het auteursrecht en hoge boetes opleggen wanneer ze die inbreuken vinden. Het wordt stilaan een heksenjacht”, zegt vzw-expert Steven Matheï.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium