Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Meer zonnepanelen en minder straat- en kerstverlichting om energie te besparen:

Net zoals veel andere gemeenten, neemt ook Koekelare maatregelen om minder energie te verbruiken. De gemeente laat de straatverlichting twee uur minder branden, legt 138 bijkomende zonnepanelen, vermindert de sfeerverlichting en activeert de kerstverlichting een week later.

» Leerlingen komen alles te weten over windturbines:

Maandag 3 oktober bezoeken leerlingen van de middenschool van de Sint-Martinusschool in Asse één van de windturbines aan het industrieterrein Z.5 Mollem. Het bezoek maakt deel uit van een educatieve fietstocht door Asse.

» Wereldberoemde acteurs strijken neer in Kluisbos voor film over de Grote Oorlog: “Ze hapten toe omdat het script zo sterk is”:

Het Kluisbos is momenteel het decor voor nieuwe filmopnames. The Last Front is de debuutfilm van de Gentse regisseur Julien Kerknawi. Voor zijn eerste langspeelfilm strikte hij naast Vlaamse toppers ook wereldberoemde acteurs.

» Legofanaten organiseren zesde ‘Brick Event’:

Vier Doornzeelse fanaten van de bekende Legoblokjes organiseren op 1 en 2 oktober opnieuw een Brick Event. “Uit de reacties van andere fans blijkt dat de belangstelling zeer groot zal zijn”, zegt Griet Hemelsoet (40).

» Kunsttriënnale Beaufort keert terug in 2024, en krijgt met Els Wuyts (51) nieuwe curator: “Vaste waarde op kunstkalender geworden”:

Kunsttriënnale Beaufort is in 2024 aan de achtste editie toe en krijgt een nieuwe curator: Els Wuyts (51) neemt het roer in handen. Een groentje is de nieuwe curator allerminst, want Wuyts werkte mee aan de Triënnale Brugge 2021 en is coördinator van het HISK. “Ik heb erg veel zin in dit verhaal”, zegt ze. Ondertussen lopen de gesprekken met deelnemende badplaatsen nog.

» Antwerps parket: “bij het binnenvallen van de woning ontstond een schietpartij, waarbij de bewoner geraakt werd”:

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar rechts-extremisme en illegaal wapenbezit, is er woensdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen in Merksem. “De man werd bij een schietincident geraakt en is helaas overleden”, aldus Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Er vonden daarnaast nog een tiental huiszoekingen plaats.

» Dubbele moord Kraainem: KI bevestigt voorlopige hechtenis verdachte Vincent L. :

Vincent L., één van de verdachten in het onderzoek naar de moord op Magali W. (46) en haar 17-jarige dochter Coline op 24 maart in Kraainem, is dinsdag voor de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling verschenen. Die heeft zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengd, zo meldt het Brusselse parket-generaal. In het dossier zitten drie mannen in de cel, die alledrie ontkennen dat ze iets met de feiten te maken hebben.

» Tiener misbruikt populaire app Itsme om slachtoffers vanuit hotelkamer voor duizenden euro’s op te lichten:

Een 19-jarige Gentenaar heeft tal van mensen opgelicht door vanuit een hotelkamer in het centrum van de stad sms-berichten te sturen die ogenschijnlijk afkomstig waren van Itsme, de populaire app om je te identificeren. Het totale nadeel bedraagt minstens 26.000 euro.

» Stad plant dit najaar meer dan honderd bomen aan:

De stad Lo-Reninge plant dit najaar ruim honderd nieuwe bomen aan. Een deel daarvan vervangen de zieke bomen langs de Zuidstraat en Reningesteenweg tussen Lo en Reninge. Op 5 oktober organiseert het stadsbestuur in samenwerking met het Regionaal Landschap Westhoek de infoavond ‘Boom zoekt tuin’.

» Elektrisch rijden zit in de lift: twee derde van Antwerpenaren ziet het als positief iets:

Bijna twee derde van de Antwerpenaren staat positief ten opzichte van elektrisch rijden, aldus het onderzoeksbureau Profacts. Een vierde zegt ook dat de volgende aankoop een elektrische wagen zal zijn.

» Vzw herdenkt strijd om Leopoldkanaal met ‘Switchback Memorial Trail’:

De vzw België-Canada organiseert zaterdag 1 oktober opnieuw de wandeling ‘Switchback’ om de strijd te herdenken die de Canadezen tijdens de Tweede Wereldoorlog leverden om het noorden van het Meetjesland te bevrijden.

» Gentse tiener opgepakt die minstens 26.000 euro buitmaakte via phishing:

In Gent is begin dit jaar een negentienjarige jongen opgepakt die minstens 26.000 euro zou buitgemaakt hebben via phishing. “De man kon op heterdaad worden betrapt toen hij vouchers ter waarde van 5.000 euro aankocht met debetkaartgegevens van nietsvermoedende personen die waren ingegaan op een sms-bericht dat ogenschijnlijk afkomstig was van Itsme”, zegt de Gentse lokale politie.

» Mortsel viert honderdjarig bestaan van markt met hoe het vroeger was: “Heel fijn om met paard en kar naar de markt te gaan”:

In Mortsel kon je woensdag op een wel heel bijzondere manier naar de markt. Namelijk met paard en kar. “Dit is uitzonderlijk, ik heb het vroeger ook nog meegemaakt. Echt tof, dit.”

» Zij halen ‘gratis’ energie uit aardwarmte: “Nochtans raadde iedereen mij een goedkope gasketel aan”:

Is energie uit aardwarmte het nieuwe goud zoals beweerd wordt? Voor de eigenaars van huizen met een geothermische installatie alvast wel. In tijden van torenhoge gasfacturen zijn ze maar al tevreden met hun investering in groene energie.

» Prijskamp met trekpaarden in Brielmeersen:

Paardenliefhebbers moeten zondag 2 oktober in de Brielmeersen zijn. Dan vindt de provinciale prijskamp van het trekpaard plaats. Honderd paarden dingen er naar de eerste plaats in diverse kampioenschappen.

» Vaccinatiecentrum Noorderkempen enkele uren plat door stroompanne:

Het vaccinatiecentrum van de Noorderkempen lag gisteren enkele uren volledig plat. De oorzaak was een stroompanne.

» De Lijn dringend op zoek naar chauffeurs :

Als je er altijd al van gedroomd hebt om eens met een bus te rijden, kan je die droom binnenkort misschien wel in vervulling laten gaan. Want De Lijn is dringend op zoek naar chauffeurs.

» Parket eist twee jaar cel tegen fietsendief, beklaagde ontkent dat hij diefstallen pleegde:

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twee jaar effectief en een boete van 1.600 euro gevorderd tegen een 52-jarige Willebroekenaar. De man, die geen onbekende is voor justitie, stond terecht voor enkele fietsdiefstallen en diefstallen van fietslichtjes. Een tweede beklaagde riskeert vier maanden cel.

» “Eén zwaluw maakt de lente niet”, maar hemel klaart wel op voor Geluwe dankzij eerste zege: “Wij horen thuis in tweede”:

SK Geluwe heeft zijn eerste zege op zak dankzij een 3-0-zege tegen Beselare. Zaterdag wacht de wit-zwarten opnieuw een derby op het veld van Moorsele, dat in Avelgem (1-3) ook zijn eerste overwinning mocht vieren.

» Twee werkzoekende Polen slapen al maand in container in Wommelgem:

Twee Poolse jongemannen slapen al een maand in een container langs de Herentalse Baan in Wommelgem. De twee zijn op zoek naar werk maar omdat ze geen adres hebben lukt dat niet.

» Davidsfonds start nieuw seizoen:

September is niet alleen voor scholen de start van een nieuw schooljaar. Ook verenigingen starten dan aan een nieuw werkjaar. Dat geldt ook voor het Davidsfonds.

» GEMEENTERAAD. Energiecrisis: Lommel investeert 1 miljoen om gebouwen zuiniger te maken:

Overlast: Voor de raad namen twee buurtbewoners van de weide aan de Buitensingel het woord om hun beklag te doen over Beachfest, een pop up-evenement begin juli. “Dit betekende 9 dagen geluidsoverlast tot ruim 1 uur voor de hele buurt. Dit was een festival dat niet thuishoort vlakbij de bewoning”, was de boodschap. Schepen voor Evenementen Peter Vanderkrieken (cd&v) reageerde dat nog een evaluatie van het event moet gebeuren. “En met de bevindingen zal rekening gehouden worden bij een eventuele volgende aanvraag.” De buren klaagden ook over straatraces en slecht onderhouden stoepen en fietspaden aan de Vreyshorring in de omgeving van de bowlingzaak. “Hier zijn plannen voor een veilige fietsboulevard als verbinding tussen het centrum en station”, reageerde burgemeester Bob Nijs (cd&v).

» Paralympische tafeltennisser Laurens Devos maakt WK-debuut bij valide atleten:

De Belgische mannenploeg in het tafeltennis is aangekomen in het Chinese Chengdu voor het WK tafeltennis voor landenteams. Paralympisch kampioen Laurens Devos (22) zal er zijn WK-debuut maken bij de valide atleten. ‘Ik ga vooral genieten en proberen te leren uit deze ervaring’, zegt Devos.

» ANTWERPEN LIVE. Rector UAntwerpen over nieuw academiejaar: “Ik verwacht dat er meer studenten naar de aula zullen komen”:

Een nieuw academiejaar, dat betekent opnieuw naar de les gaan. Vorig jaar bleef een groot aantal studenten thuis, omdat er vervangende lesopnames waren. Dit jaar is dat niet meer algemeen. Dat heeft de rector van de UAntwerpen Herman Van Goethem gezegd in Antwerpen Live. “Ik verwacht dat er nu meer studenten naar de les zullen komen”, zegt hij.

» INEOS Grenadiers lonkt naar Remco Evenepoel, baas Dave Brailsford stuurde Whatsapp naar Lefevere: “Wil je hem niet verkopen?”:

Volgens VeloNews blijft INEOS Grenadiers alle pistes nauwlettend in het oog houden om Remco Evenepoel te kunnen los te weken bij Quick Step-Alpha Vinyl, waar hij nog tot 2026 onder contract ligt. Dave Brailsford, Directeur Sport van Ineos, stuurde een Whatsappje naar Lefevere: “Als je hem ooit wil verkopen, bel me dan.” Dat scenario lijkt onmogelijk, want als Evenepoel weggaat, vervallen de sponsorcontracten van Quick Step-Alpha Vinyl.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium