Home
Home
Bargains Ad
Bargains
Directory
Index
Handy
Handy
Hotels
Hotels
News
News
Shopping
SB Shops
Weather
Weather
RingTones
TV
Choose your paper:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Overval op Kruidvat :

Het filiaal van Kruidvat in de Stationsstraat in Liedekerke is donderdagochtend overvallen. “De overval vond plaats iets voor 8 uur”, meldt het parket van Halle-Vilvoorde. “Er zou een dader zijn. Deze zou zijn weggelopen. Er vielen geen gewonden. De lokale politie is momenteel bezig met het doen van de nodige vaststellingen.”

» Postbode aangevallen in centrum Hasselt: “De man hield hem in een houdgreep”:

Een postbode is donderdagochtend fysiek aangevallen in de Koning Albertstraat in het centrum van Hasselt. “Toen hij de identiteitskaart van een bewoner wilde scannen voor een aangetekende brief, smakte die hem plots tegen de muur”, zegt de vriendin van de postbode.

» Fietser gewond na aanrijding:

Op het kruispunt van de Fonteinstraat met de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode gebeurde er donderdagochtend een aanrijding tussen een personenwagen met een fietser. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde.

» LDP Donza en Falco Gent bijten spits af in Top Division 1 met burenduel: “Velen willen Donza de favorietenrol toebedelen”:

Zaterdag wordt het startschot gegeven voor de competitie in Top Division Men 1. Het neusje van de zalm is op deze eerste speeldag weggelegd voor de Gentse basketbalfans, die zich al wekenlang opwarmen voor de streekderby LDP Donza - Falco. Opworp in het OCP om 21 uur.

» Kleine Milan is al 7de generatie Colpaert:

Roger Colpaert (87) kijkt apetrots naar zijn net één maand oude achterkleinzoon Milan. Koen (57) is de fiere opa, papa Pieter (32) heeft zijn zoon voorzichtig op de arm. “Met de geboorte van Milan tellen we nu een zevende generatie Colpaert hier in Zelzate”, aldus Roger.

» Robbe Santens jaagt met Harelbeke op eerste driepunter tegen leider Zelzate: “Drie keer na elkaar niet verloren, maar wat schiet je daarmee op?”:

Lukt het Harelbeke om in zijn derde thuiswedstrijd een eerste overwinning te pakken? Beslist niet eenvoudig, want de bezoekende club is medeleider Zelzate. Nog geen redenen tot zorgen, maar een eerste zege zou alvast deugd doen en Harelbeke misschien eindelijk lanceren.

» Straatverlichting gaat weer aan in donkere uren: “Met dimprogramma besparen we bijna 18 ton CO2”:

De straatverlichting gaat ’s nachts weer aan in Begijnendijk. Eind 2022 nam de gemeente de beslissing om de lichten te doven tussen 23 en 5 uur door de energiecrisis. Begijnendijk zal voortaan werken met een dimprogramma. “Hiermee wordt het onveiligheidsgevoel, dat toch bij enkele mensen leeft, verminderd”, zegt schepen David Dupont (Samen).

» “We hebben aan de universiteit meer rechts onderzoek en meer rechtse onderzoekers nodig”:

Linkse academici hebben aan onze universiteiten de touwtjes in handen. Dat ondergraaft de betrouwbaarheid van de wetenschap, stelt de Leuvense filosoof Andreas De Block. "We moeten maken dat linkse wetenschappers meer weerwerk krijgen, dat de ideeën meer botsen."

» Arne Blanckaert voert de rangschikking aan met FC Edeboys na perfecte 9 op 9: “De coach vertelde dat hij nog nergens zo’n ambiance meemaakte”:

De teambuildingstage in Amsterdam heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen voor Arne Blanckaert en FC Edeboys. De 31-jarige spits uit Lochristi prijkt met zijn ploeg bovenaan het klassement met een perfecte 9 op 9, in het gezelschap van titelfavoriet Latem.

» BK Muurke Klop verwacht 160 deelnemers:

Zaterdag organiseert de vzw Muurke Klop de twaalfde editie van het BK Muurke Klop. Op het August Hermansplein komen er tien houten plooimuren te staan en er zakken een 160-tal deelnemers af voor het Belgisch kampioenschap. Op zondag is er het jeugdkampioenschap voor jongeren tot zestien jaar. Mede-organisator Evert Kenens kijkt er naar uit.

» Katelijne herdenkt dit weekend Slag om Dorpveld: “Symbool van Belgische weerstand tegen Duitse overmacht”:

Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt in Sint-Katelijne-Waver de Slag om Dorpveld herdacht. Bij een grote aanval op Sint-Katelijne-Waver in september 1914 kwamen maar liefst 300 militairen en tientallen burgers om. De slag wordt onder meer herdacht met een plechtigheid en het spelen van de Last Post.

» Ontdek vanaf 1 oktober het beste ‘Uit de Zwinstreek’ tijdens waaier aan activiteiten:

Van 1 oktober tot 5 november gaat ‘Uit de Zwinstreek’ door. Dertig gastheren -en vrouwen uit Knokke-Heist, Sluis, Damme, Sint-Laureins en Maldegem serveren dan het beste van wat de streek te bieden heeft.

» Privébos Wulpenkreet geeft Kalmthout binnenkort 12 ha extra Europees beschermde natuur:

Bosgroep Antwerpse Gordel maakte een natuurbeheerplan voor het privébos Wulpenkreet. Dat vormt de handleiding voor het bosbeheer voor de komende 24 jaar en helpt het bos beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Door te kiezen voor inheemse boomsoorten, waterbuffering en het aantrekken van tal van dieren vormt het bos een boost voor de lokale biodiversiteit en klimaat.

» OVERZICHT. Alle competitiewedstrijden van komend weekend in het Vlaams-Brabantse voetbal:

Speeldag vier alweer komend weekend. Welke ploegen blijven foutloos? En welke clubs vegen eindelijk die hatelijke nul van het bord? Een overzicht van alle geplande wedstrijden (onder voorbehoud van wijzigingen) in Vlaams-Brabant vind je hier.

» Kempense wijngaard Verlooy Winery haalt zilveren medaille bij Wedstrijd Beste Belgische Wijn:

Verlooy Winery uit Balen heeft bij de Wedstrijd Beste Belgische Wijn een zilveren medaille behaald voor zijn Cyanus Auxerrois-Chardonnay wijn. “Deze medaille bewijst dat de Kempen heel geschikt zijn als wijnstreek”, zegt wijnbouwer Hans Verlooy.

» Hoge Gezondheidsraad raadt 65-plussers drie vaccins aan:

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) raadt gezonde 65-plussers aan om zich deze herfst te laten inenten tegen de griep, Covid-19 en pneumokokken. Ouderen met gezondheidsproblemen kunnen eventueel daarbovenop ook nog een prik tegen RSV laten zetten.

» Ex-trainer Kurt Vercamp voelt zich goed in zijn rol als T2 bij SK Roeselare: “Ik blijf begaan met het reilen en zeilen van de hele club”:

Kurt Vercamp is dit seizoen als T2 aan de competitie begonnen. Vorig seizoen, op een drietal wedstrijden van het einde, gaf hij als hoofdtrainer de fakkel door aan huidig T1 Steven De Groot. “In het belang van de ploeg en club”, gaf Kurt Vercamp toen als reden op. Het is de 55-jarige Roeselarenaar ten voeten uit. SK Roeselare komt bij Kurt Vercamp altijd op de eerste plaats.

» WEER. Zwaarbewolkt en veel regen, code geel in West- en Oost-Vlaanderen:

Het blijft donderdagnamiddag zwaarbewolkt met veel regen. De maxima liggen tussen 16 graden in het westen en plaatselijk nog 20 graden in het oosten. Dat meldt het KMI. ’s Avonds wordt het droger.

» Jan De Smet trapt het Mechels cultuurseizoen op gang:

Vrijdagavond gaat het nieuwe cultuurseizoen van start in Mechelen. Dat is de ideale gelegenheid om muzikant en zanger Jan De Smet, die dit jaar 70 is geworden, in de kijker te zetten. Hij mag vrijdagavond in de Stadsschouwburg de spits afbijten met Jan De Smet en de Grote Luxe. En ook op zondagvoormiddag brengt hij de (solo)voorstelling ‘De Muziekwinkel’ in het Cultuurcentrum.

» Onze KRC-Genk watcher: “Fiorentina kan het ideale lanceringsplatform vormen in België en Europa”:

Na meer dan een maand wroeten en zweten mag KRC Genk zich dan toch opmaken voor een écht Europees seizoen. Met de komst van Fiorentina oogt de start heel aantrekkelijk.

» “We maakten al chocolade champagne voor Lou Reed”: deze Hasselaren winnen Chocolatier van het Jaar 2024:

Eetbaar parfum, Louboutins mét rode zool, een groot dino-ei voor Paul Smith en afspeelbare lp’s: je kan het zo straf niet bedenken of Patrick Mertens en Inge Lijnen van Chocoladehuis BOON creëerden er een chocolade versie van. Het Hasseltse chocoladehuis werd door Gault&Millau uitgeroepen tot Chocolatier van het Jaar 2024. De kroon op achttien jaar werk.

» Van cocktail- tot ramenbar: tien nieuwe adresjes in Limburg waar je zeker moet gaan proeven:

Op zoek naar nieuwe foodadresjes in Limburg? Wij delen er tien. Van verse cocktails en hippe deelgerechtjes tot de allereerste ramenbar in onze provincie: hier moet je zeker eens komen proeven.

» De favoriete eetadresjes van Elisabet Haesevoets: “In deze Limburgse zaak voel ik me op vakantie”:

Toen de Hasseltse Elisabet in 2018 een glansrol neerzette als De Mol, was ze nog spoedarts. Vandaag runt ze een praktijk als esthetisch arts en is ze auteur van haar boek Dagboek van een spoedarts. “Verder geniet ik vooral van de kleine dingen des levens”, klinkt het. Zoals gezellig tafelen bij haar favoriete adresjes.

» Gemeente organiseert eerste Zwaluwcross:

In samenwerking met Team Sport organiseert de Wingense sportraad op zondag 1 oktober voor het eerst de Zwaluwcross aan sportpark De Zwaluw in Zwevezele. Atleten van alle leeftijden zijn welkom om deel te nemen.

» Van het operatiekwartier tot in een autozetel: kwetsbare mensen geven gebruikt medisch materiaal een tweede leven:

Gebruikte sterilisatiedoeken uit de drie Gentse ziekenhuizen krijgen sinds kort een tweede leven. Kwetsbare mensen gaan ermee aan de slag, zodat ze gerecycleerd kunnen worden voor de auto-industrie.

 
 
 
 
 Papers - News 
Top Sites  Here your Site
Handy Man Handy Man:
RingTones, GSM Logos, Bargains - Auctions, Hotels, Genealogy, Search MP3, Translate, Dictionaries, Jobs, White and Company Pages, Other Search Engines, Public Holidays
ShoppingMall Shopping Mall:
Books , Services , Movies , Gadgets , Games , Gifts , Hardware , Clothing , Music , Software , Supermarkets
Home | Add Site | Shopping | Search | Directory | Handy Man | Bargains | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Advertise  
© 1998-2020 Search Belgium