Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Fanfare De Kempenzonen plant meiboom aan bibliotheek:

De muzikanten van de koninklijke fanfare De Kempenzonen uit Tielen (Kasterlee) stapten dinsdagavond met een meiboom door het dorp naar de bibliotheek.

» Blik achter de schermen bij Merksemse kunstenaars tijdens Atelier in Beeld:

Kunstenaars nodigen bezoekers uit om in het weekend van 4 en 5 mei langs te komen in hun atelier. Tijdens Atelier in Beeld kan je meer dan 1500 ateliers bezoeken. Ook in Merksem kan je ervaren waar de creaties tot stand komen, van fotografie tot keramiek.

» Zwemmers nemen tijdelijk afscheid van Merksems zwembad: “Ik ga zeker de redders missen”:

Het zwembad van Merksem gaat voor een tijdje dicht. Het zwembad moet helemaal worden gerenoveerd en er wordt verwacht dat dat zo’n zes maanden zou duren. Dus moeten de zwemmers vanaf woensdag tijdelijk ergens anders gaan zwemmen.

» Stad Lommel moet drie miljoen euro betalen aan familie na onteigening van bijna 50 jaar geleden:

De stad Lommel moet zo’n drie miljoen euro betalen aan een familie van wie het in 1976 een groot stuk grond onteigende. Jarenlang gebeurde er niets met het stuk grond, tot het in 2006 verkocht werd voor de bouw van appartementen. “Kan niet”, oordeelt de rechter nu.

» Snelheidsbeperking van 30 km/u in Waaslandtunnel leidt niet tot meer boetes dan voor invoering:

Het Agentschap Wegen en Verkeer verlaagde op 23 april de snelheid van 50 naar 30 kilometer per uur in de Waaslandtunnel. En de chauffeurs lijken zich daar aan te houden. Exacte cijfers geeft de politie niet, maar er zijn ongeveer evenveel overtredingen als voor de snelheidsbeperking.

» Na recordaantal aanvallen: Japan zet artificiële intelligentie in tegen beren :

Japan wil het aantal berenaanvallen sterk terugdringen en zal daarvoor beroep doen op kunstmatige intelligentie. Een breed netwerk van camera’s moet daarbij helpen.

» De Roode Roos viert toch eigen Meiavond op de Reddelberg:

In Hasselt is dinsdagavond - zoals dat al sinds 1541 gebeurt - gestart met speeches van de Burgemeester van ‘t Derrep en de Prins-voorzitter van De Roode Roos. Met scherpe woorden voor wie even het feestje dreigde de verstoren door elders te willen vertrekken.

» Gemeentegrenswijziging tussen Haacht en Rotselaar officieel goedgekeurd: Rotselaar wordt groter, Haacht kleiner:

Het voorstel van decreet over een gemeentegrenswijziging tussen Haacht en Rotselaar werd vandaag goedgekeurd in het Vlaams Parlement. De gemeente Haacht was vragende partij voor deze correctie, omdat het voetbalterrein van VK Wakkerzeel net over de gemeentegrens op grondgebied Rotselaar ligt. Het gemotiveerde verzoek van de beide gemeenteraden over de gezamenlijke intentie tot grenscorrectie werd ingediend bij de Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, en is vandaag dus goedgekeurd.

» Atletico Madrid moet deel stadion twee duels sluiten na racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden:

Atletico Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Bilbao, afgelopen zaterdag.

» Veerpontje vaart weer uit op kanaal: start overzetseizoen gaat gepaard met streekmarktje:

Toerisme Oud-Turnhout opent op zondag 5 mei samen met Toerisme Ravels en Toerisme Arendonk het nieuwe overzetseizoen over het kanaal Dessel-Schoten. Het pontje met een ketting tussen de natuurgebieden van Oud-Turnhout en Ravels vaart vanaf dan weer uit. De opening gaat gepaard met een streekmarktje.

» Waterzooi komt terug naar Deinze voor tweede editie:

Voor de tweede keer organiseert Kazou Leie & Schelde op zaterdag 4 mei een bijzondere teambuilding voor hun monitoren in Deinze. Verschillende Kazouvrijwilligers zullen het die dag namelijk tegen elkaar opnemen op de Leie tijdens een meeslepende roeiwedstrijd.

» Fietscafé De Waggel zorgt opnieuw voor wielergekte in Sint-Amands:

Voor de derde keer tekent de Wielerbond Openbare Diensten de finish van haar Cycling Tour aan café De Waggel in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands). Op 5 mei komen er 150 wielrenners tussen 13 en 16 uur aan de start.

» Tatjana Scheck leert kinderen van alle leeftijden vioolspelen in haar privéschool: “Speelsgewijs pakken we zeer complexe materie aan”:

In de muzikale familie Scheck was het vanzelfsprekend dat Tatjana viool ging spelen. Al sinds haar studies geeft ze haar passie voor muziek door aan kinderen van alle leeftijden in haar privévioolschool. Van de kleinste, Lennie die net drie werd, tot tienermeisjes zoals Ana.

» Centrum van As vier uur lang zonder stroom:

Dinsdagnamiddag zat een groot deel van het centrum van As bijna vier uur zonder elektriciteit. Tientallen gezinnen en meerdere zelfstandigen werden getroffen.

» Burgemeester Björn Prasse maakt kandidaten voor Team Blankenberge bekend: “Onze lijst moet krachtig signaal geven”:

Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) maakte dinsdagavond bekend met welke kandidaten Team Blankenberge - de nieuwe vlag van de liberalen - in oktober naar de verkiezingen trekt. En daar waren enkele opvallende namen bij. “Het gekibbel heeft genoeg tijd en centen gekost. Enkel vooruitgang telt.”

» Radja Nainggolan kan degradatie niet vermijden en ziet contract aflopen, maar: “Mijn toekomst ligt in Indonesië”:

Begin december koos Radja Nainggolan (35) voor een avontuur bij FC Bhayangkara, in Indonesië. Degradatie ontlopen was het grote doel, maar daar is de Antwerpenaar niet in geslaagd.

» Jonas De Vleeschouwer degradeert met HO Kalken B, maar voetbalt straks misschien zelf in tweede provinciale met Cercle Melle: “Mijn eerste transfer ooit” :

Aanvoerder Jonas De Vleeschouwer kon de degradatie niet vermijden met HO Kalken B, dat zijn slotmatch op HT Zwijnaarde verloor met het kleinste verschil. De 28-jarige Laarnenaar koos voor volgend seizoen voor Cercle Melle dat straks, nog de eindronde betwist voor een promotieticket naar tweede provinciale.

» Eerste repetitie van Songfestival zit erop: Mustii combineert wit met glitter, Joost Klein deelt podium met blauwe kip:

De Europese omroepkoepel EBU heeft een aantal foto’s en videobeelden verspreid van de eerste repetities voor het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö. Ook onze eigen Mustii en Joost Klein, die onze noorderburen vertegenwoordigt, ontbreken niet op de afspraak.

» Opmerkelijk: spelers Club Brugge vliegen naar Firenze, rest van de delegatie naar… Pisa:

Club Brugge reist woensdag met een – behoudens late afzeggingen – complete spelerskern naar Firenze, waar het donderdag tegen Fiorentina speelt in de halve finale van de Conference League. Opmerkelijk: de ganse Club-delegatie, met daarbij onder meer commerciële partners en journalisten, vliegt niet met één toestel.

» 200ste Boerenmarkt in Landegem zet bezoekers in de bloemetjes:

Komende vrijdag vindt in Landegem voor de 200ste keer de wekelijkse Boerenmarkt plaats. Naar aanleiding van die bijzondere editie maken alle bezoekers kans op een bloemetje en een goedgevulde Boerenmarkttas.

» Openhartige Thibau Nys bekent soms wat last te hebben van paranoia: “Ik heb mijn vriendin eens een week niet gekust”:

“Ik plas enkel in mijn broek als het heel hard regent”, vertelde een openhartige Thibau Nys in de podcast Gossip Guy waar hij te gast was. De wielrenner had het duidelijk naar zijn zin en vertelde er vooral over zijn leven naast het wielrennen.

» GEMEENTERAAD. 28 punten op agenda in Maasmechelen:

Dinsdagavond om 20 uur vergadert de Maasmechelse gemeenteraad, met op de agenda 28 punten.

» Nieuwe bestemming voor postsite en een groen Kardijnplein: Masterplan centrum schept (een beetje) duidelijkheid:

Het gemeentebestuur deelde maandagavond haar visie voor het centrum van Bornem met haar inwoners. Het zopas goedgekeurde Masterplan maakt deel uit van het bredere Beleidsplan Ruimte en schetst het kader voor de toekomst van het centrum. Vooral de nieuwe bestemming van het postgebouw en het Kardijnplein lokte nieuwsgierige reacties uit.

» B&B Droomkerke breidt uit met tuinbar en paarderitjes:

Liefhebbers van rust en romantiek hebben er binnenkort een nieuwe trekpleister bij in Ruiselede. In B&B Droomkerke in de Smisseweg kan je al sinds enige tijd bij Guy Hoste (61) terecht voor een overnachting met culinair ontbijt. Binnenkort kunnen echter ook mensen zonder overnachting genieten van lokale lekkerheden, in de nieuwe pop-up tuinbar Velo Stop Droomkerke, terwijl je met Firmin’s paardetram ook de omgeving van Ruiselede kan ontdekken.

» Arnaud Lagardère (63) plunderde de bedrijfsrekeningen om zijn levensstijl aan te houden:

De steenrijke Fransman Arnaud Lagardère (63) wordt al eens de grafdelver van zijn vaders imperium genoemd. Nu wordt de man van het Belgische model Jade Foret (33) ervan verdacht de bedrijfsrekeningen geplunderd te hebben voor meer dan 200 miljoen euro. En dat om zijn luxueuze levensstijl te kunnen aanhouden.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium